CBdíly.cz

Jarní úklid v autě – od disků kol po stěrače

Jarní úklid v autě – od disků kol po stěrače
22.04.2023

Je duben a i když počasí venku někdy moc jarně nevypadá, je čas se probudit ze zimního spánku a zahájit jarní úklid ve vašem autě.

A to hlavně tehdy, pokud vás čekají nějaké autosrazy, nebo setkání s kamarády, svatby či narozeniny. Určitě se chcete pochlubit nablýskanou karoserií a vypucovaným interiérem, že? Aby vám to šlo líp od ruky, nachystali jsme si pro vás pár tipů na doplňky a komponenty, které vám pomůžou a díky kterým bude vaše auto jako nové. 

 

Výměna kol není jen o letních pneumatikách

 

Možná už jste slyšeli heslo, že kola dělají auto. Je jasné, že na zimu chcete mít něco, co se dobře čistí, a u čeho vás nebude  mrzet zničení solí nebo poškrábání od štěrku. Tady ocelová disková kola vítězí. Ale mít “plecháče” i v létě? Není to trochu škoda? Kde je styl? 

Využijte návštěvy autoservisu a společně s novými letními pneumatikami si pořiďte i atraktivní hliníkové disky! S nimi bude auto vypadat zajímavěji, sportovněji. Kdo by nechtěl doma sporťáka, že? Kromě toho jsou alu disky lehčí a paprsky elektronů líp proudí vzduch, což pomáhá odvádění tepla z brzd.

 

Dejte interiér do pucu 

 

Jak to uvnitř vašeho vozu vypadá? Vzpomenete si, kdy jste naposled byli v myčce? 

Ať už to bylo před 14 dny, nebo před měsícem, tohle je první krok, který byste měli udělat. A když už budete v myčce, stavte se i u vysavače a zbavte se všech drobků a bláta, které se tam za zimu nahromadilo. 

Dalším krokem může být vyčištění sedadel a dalších čalouněných ploch. Na to se nejlépe hodí speciální čističe, které jsou nejen efektivní, ale hlavně nechávají sedačky suché. Pokud máte interiér  v kůži, použijte čistič na kůži, který zároveň materiál ošetří a změkčí.

Nezapomeňte na koberečky, které zajistí útulný interiér vozu a můžete je použít i do kufru.

 

Bezpečnou jízdu i v bouřce zajistí nové stěrače 

 

Když už jste u přípravy vozidla na jarní a letní sezónu, myslete taky na výměnu stěračů. Správně fungující stěrače totiž zajišťují bezpečnou jízdu při dešti. Letní bouřky přichází často znenadání, takže je dobré být připravený. Navíc, správně byste stěrače měli měnit každých 6 měsíců a zároveň s výměnou i zkontrolovat, jestli ramena správně fungují. 

Výměna stěračů je snadná - stačí zvednout ramena, uvolnit hlavici, odstranit staré a namontovat nové stěrače. Pokud si nejste jisti, můžete požádat odborníka o pomoc.

 

Připravte se na výlety s kolem 

 

Naše poslední rada se týká řidičů, kteří jsou zároveň i vášnivými cyklisty. Máte vyřešenou bezpečnou přepravu kol? Jestli používáte jen střešní nosiče a vadí vám, že kvůli nim musíte jet po dálnici pomaleji, pořiďte si letos nosič jízdních kol na tažné zařízení. Nainstalování kol do nosiče je mnohem jednodušší, než když je musíte zvedat na střechu, a nehrozí také, že jimi zavádíte o strop garáže či překážku nad silnicí.

Potřebujete dokoupit nějakou autokosmetiku nebo vybavení do auta? Chcete dát svému vozu sportovnější image díky novým alu diskům? Všechno potřebné najdete v naší jarní kolekci příslušenství Škoda, stačí si jen vybrat. 


Nepropásněte naše slevové akce a novinky

Zadejte Váš e-mail, klikněte na Odebírat a my Vám pravidelně zašleme výběr toho nejzajímavějšího ze světa Škoda Originálních náhradních dílů.