CBdíly.cz

Auto jako nové? Věnujte mu pár hodin čištění!

Auto jako nové? Věnujte mu pár hodin čištění!
05.10.2022

Umývat karosérii a čistit interiér auta teď na podzim, když venku pořád prší? Než řeknete, že je to hloupost, přečtěte si naše tipy!

 

Čím vším jste vašeho miláčka na čtyřech kolech protáhli během léta? Co třeba dovolená s dětmi a tím pádem potahy plné drobečků a záhadných skvrn od zmrzliny, kterou přece v autě nikdo nejí? Nebo přesuny po prašných cestách, stání pod stromy, ze kterých padá pyl? Je vůbec ještě rozumně vidět přes přední sklo? A co pneumatiky a disky? Zablácené a zaprášené moc parády neudělají. Něco asi umyje déšť, ale moc na to nespoléhejte.
Jednoduše řečeno, dopřejte autu po létě pořádnou péči a nachystejte ho na podzimní a zimní sezónu. A čím? Podívejte se na naše tipy!


Vysavač a utěrky z mikrovlákna – první pomoc pro interiér

 

To nejmenší, co se dá udělat pro hezčí interiér, je vyhodit všechny zmačkané plechovky zakopnuté pod sedadlem a kelímky od kávy nebo sáčky od brambůrek zastrčené ve dveřích. Pak vyklepat koberečky a interiér vysát. Buď doma, anebo na pumpě.

 

Jestli chcete ale pořádný úklid, příslovečné od podlahy tady neplatí. Odborníci doporučují napřed vyčistit strop a až pak se pustit do ostatních částí vozu. Čas i nervy vám ušetří speciální čističe na čalounění, které jen nastříkáte, necháte působit a pak setřete.

 

Máte luxusnější výbavu vozu a sedačky v kůži? A kdy naposledy jste je impregnovali? Dopřejte jim po horkém létě péči, ať se jimi můžete ještě spoustu let chlubit!

 

Jako poslední přijde na řadu palubní deska a všechny plastové části, tady si ale vystačíte s jemnou utěrkou z mikrovlákna. Ta se ostatně hodí do stálé výbavy auta, když potřebujete otřít sklo zevnitř, vyčistit navigaci nebo když něco pokapete kávou.

Zajet si do myčky, nebo věnovat pár hodin času týdně leštění doma?

 

Víte, že návštěva myčky by měla být na vašem pravidelném měsíčním to-do listu péče o auto? A to i tehdy, pokud máte auto jen jako dopravní prostředek, a ne jako další koníček.

Možná tohle všechno víte a vyleštěný vůz je vaše vizitka. Baví vás zkoušet, který vosk je nejlepší, jakmile se na okno připlácne jediná muška, už vytahujete čistící a leštící prostředky na sklo, a světlomety máte jako nové. A co pneumatiky a disky?

 

Mít je špinavé je jak pěst na oko. Zařaďte do své kosmetické výbavy i pěnu na pneumatiky a čistič disků. Když je budete používat pravidelně, stačí pak jen nanést a umýt po pár minutách wapkou. Ať je vidět, že vám na autě opravdu záleží. Nezapomeňte ale na to, že pneumatikami byste měli začít, protože když je umyjete wapkou až na konec, budete mít kapky na vaší několik hodin leštěné karosérii, a to nechcete.

 

Chybí vám některé prostředky na čištění auta? Objednejte si je u nás a pak už se můžete na několik hodin zašít v garáži a pěkně v klidu se věnovat svému vozu. Na to, že chcete, aby auto vypadalo jako nové, se přece nedá říct nic špatného. Čisté auto – vizitka dobrého řidiče.

 


Nepropásněte naše slevové akce a novinky

Zadejte Váš e-mail, klikněte na Odebírat a my Vám pravidelně zašleme výběr toho nejzajímavějšího ze světa Škoda Originálních náhradních dílů.